Κυρ, 02 Φεβ | Spirou Patsi

Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας

Οι εγγραφές έκλεισαν
Χτίζοντας Γέφυρες Επικοινωνίας

΄'Ωρα & Τοποθεσία

02 Φεβ 2020, 10:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.
Spirou Patsi, Spirou Patsi, Athina, Greece

Σχετικά με την εκδήλωση

Σύνδεση είναι η ενέργεια που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους όταν νιώθουν ότι κάποιος τους ακούει, τους βλέπει και τους εκτιμά: όταν μπορούν να δώσουν και να πάρουν χωρίς κριτική: και όταν παίρνουν τροφή και δύναμη από τη σχέση. - Brené Brown -

Σας έτυχε ποτέ να: • Έχετε όλη την καλή διάθεση να επικοινωνήσετε και να μην βρίσκετε τα σωστά λόγια. • Νιώσετε απελπισία γιατί ενώ βάζατε τα δυνατά σας δεν υπήρχε ροή στην επικοινωνία. • Αποφύγετε μια συζήτηση γιατί δεν ξέρατε ακριβώς πως να πείτε αυτό που θέλετε. • Πείτε ‘’ναι’’ ενώ θέλατε να πείτε ‘’όχι’’.

Θα θέλατε να: • Συνδεθείτε βαθύτερα με τον εαυτό σας και τους άλλους? • Εκφράζεστε με καθαρότητα και ακρίβεια? • Κάνετε δύσκολες συζητήσεις με αυτοπεποίθηση, σεβασμό και συμπόνοια για τις ανάγκες όλων? • Απολαμβάνετε σχέσεις με περισσότερο νόημα?

Σε αυτό το εργαστήριο, θα εξερευνήσουμε τα στοιχεία που εμποδίζουν και που διευκολύνουν την σύνδεση κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας. Ακολουθώντας 4 απλά και συνάμα πολύ βαθιά βήματα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας, εξασκούμαστε στην ακρόαση με ενσυναίσθηση και στην ειλικρινή έκφραση, μ έναν τρόπο που μας οδηγεί πέρα από το απλώς ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να αναπτύξουν δεξιότητες ώστε να επικοινωνούν βαθύτερα και αποτελεσματικότερα με τον εαυτό, το παιδί, τον σύντροφο, με φίλους ή συνεργάτες.

Ημερομηνία:  Κυριακή 2/2/2020 Τοποθεσία: Σπύρου Πάτση - Βοτανικός Διάρκεια: 7 ώρες Κόστος: 50 ευρώ (+ΦΠΑ) για δηλώσεις ως 19/2/2020 και 60 ευρώ (+ΦΠΑ) μετά Δήλωση συμμετοχής: 6946 628 795

Το εργαστήρι αυτό είναι μέρος της σειράς: Στο δρόμο της Μη Βίας - Συναντήσεις Ειρηνικής Επικοινωνίας Με την Στέλλα Κουκουγιάννη www.choose-empathy.gr

Με αρχικές σπουδές στην Ανθρώπινη Επικοινωνία - Λογοθεραπεία στην Αγγλία, η Στέλλα εργάστηκε σε διεπιστημονικές ομάδες με παιδιά και γονείς για 18 χρόνια. Στο ρόλο της ως Λογοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη, κύριο ενδιαφέρον και στόχο αποτελούσε πάντα η θέση του παιδιού στην οικογένεια και το σχολείο και η σχέση του με τους ενήλικες. Δραστήρια και με πολλά ενδιαφέροντα έχει παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις πάνω στη φυσική ζωή, το σώμα, την ψυχοσωματική υγεία και την σχέση με τον εαυτό και τους άλλους. Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύεται στη Μη Βίαιη Επικοινωνία (Center for Nonviolent Communication, CNVC) και παρακολουθεί εντατικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα με κύρια βάση τα Χανιά, προσφέρει διαδικτυακές συνεδρίες πάνω στην ειρηνική επικοινωνία σε ανθρώπους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  Έχει δημιουργήσει την κοινωνική δράση choose empathy και ταξιδεύει κάνοντας εργαστήρια πάνω στην ειρηνική επικοινωνία και την ενσυναίσθηση. Μια από τις αγαπημένες της δράσεις είναι η εκπαίδευση γονέων και επαγγελματιών που εργάζονται με παιδιά και δοκιμάζουν νέα εγχειρήματα ή διαμένουν σε μικρές κοινότητες ή απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. 

Οι εγγραφές έκλεισαν