ΓΕΦΥΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

‘’Η Μη Βίαιη Επικοινωνία μας βοηθά να συνδεθούμε με τον εαυτό μας και τους άλλους με έναν τρόπο που επιτρέπει στη φυσική μας συμπόνοια να ανθίσει’’

Marshall Rosenberg 

 

Θα θέλατε να:

  • Βρείτε έναν τρόπο να συνδεθείτε βαθύτερα με τον εαυτό σας και τους άλλους;

  • Εκφράζεστε με ειλικρίνεια και καθαρότητα, ώστε να σας καταλαβαίνουν οι άλλοι;

  • Αντιμετωπίζετε τις συγκρούσεις και τις δύσκολες συζητήσεις με αυτοπεποίθηση, σεβασμό και συμπόνοια προς όλους;

  • Μπορείτε να πείτε ‘’όχι’’ δίχως ενοχή και ντροπή αλλά με φροντίδα για τον άλλο;

  • Μάθετε να ακούτε και να καταλαβαίνετε καλύτερα τον σύντροφό σας / το παιδί σας / τους φίλους σας;

  • Απολαμβάνετε σχέσεις με περισσότερο νόημα, βασισμένες στην εμπιστοσύνη και τη συμπόνοια;

 

Υπάρχουν στιγμές που η μεγαλύτερη απόσταση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους είναι η έλλειψη κατανόησης. Το να μπορέσουμε να εκφράσουμε αυτό που είναι σημαντικό για εμάς και να μείνουμε σε σύνδεση με τον επικοινωνιακό μας σύντροφο δεν είναι πάντα εύκολο. Πολλές φορές, πιάνουμε τον εαυτό μας να ακούμε, για να απαντήσουμε, αντί για να κατανοήσουμε τη θέση του άλλου.

 

Σε αυτό το εργαστήριο, εργαζόμαστε για να αντιληφθούμε και κατανοήσουμε τη διαδικασία και τα στάδια της επικοινωνίας. Εξερευνούμε τα στοιχεία που κλείνουν και εκείνα που ανοίγουν την καρδιά μας, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης. Ακολουθώντας τα 4 απλά και συνάμα πολύ βαθιά βήματα της Μη Βίαιης Επικοινωνίας, εξασκούμαστε στην ακρόαση με ενσυναίσθηση και στην ειλικρινή έκφραση, μ έναν τρόπο που μας οδηγεί πέρα από το απλώς ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο.

 

Αυτό το εργαστήρι έχει σχεδιαστεί για όλους όσους ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τρόπους και να αναπτύξουν δεξιότητες, ώστε να επικοινωνούν βαθιά και ουσιαστικά με τον εαυτό τους και τους άλλους.

 

 

Σημαντική σημείωση: Το εργαστήριο είναι βιωματικό και έχει σχεδιαστεί, ώστε να συμπεριλάβει όλους τους τύπους μάθησης, ακουστικό, οπτικό, κιναισθητικό. Περιέχει παιχνίδια ρόλων, κίνηση, μοίρασμα σε ζευγάρια κ.α. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, μοιραζόμαστε συναισθήματα και προσωπικές ιστορίες, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το εργαστήριο δεν είναι ψυχοθεραπευτικό. Έχει σχεδιαστεί ως εκπαίδευση και όχι ως θεραπεία. Όλοι οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αποφάσεις τους καθώς και την φροντίδα του εαυτού τους κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

ΑΛΛΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Μιλώντας στην

καρδιά των παιδιών

Δεσμοί

Καρδιάς

Thai Yoga

Massage