Τι είναι το

Choose Empathy;

Το ‘’Choose Empathy’’ είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής αλλαγής που εμπνεύστηκα μέσα από την αγάπη μου για την επικοινωνία με ενσυναίσθηση, την ειρηνική γονεϊκότητα και εκπαίδευση, την κίνηση, τα ταξίδια και την εργασία με τους ανθρώπους.


Το πρόγραμμα δημιουργεί ‘’χώρο’’ για εξερεύνηση και εξάσκηση στην ποιότητα της ενσυναίσθησης. Εφαρμόζω διαφορετικές τεχνικές και προσεγγίσεις και συνεργάζομαι με ανθρώπους και οργανισμούς οι οποίοι μοιράζονται το όραμα ενός ειρηνικού κόσμου όπου οι άνθρωποι συνδέονται με ενσυναίσθηση και οι ανάγκες όλων είναι σημαντικές.

Ενσυναίσθηση

Η ενσυναίσθηση είναι μια ποιότητα παρουσίας που μας επιτρέπει να συνδεθούμε και να κατανοήσουμε τα συναισθήματα και την οπτική ενός άλλου ανθρώπου.


Η καλλιέργεια της ενσυναίσθησης μπορεί να βελτιώσει τη σύνδεση με τον εαυτό μας, τις προσωπικές σχέσεις, τη ζωή στο σχολείο, την επικοινωνία με τα παιδιά, τις επαγγελματικές σχέσεις ή την ποιότητα ενός μαθήματος yoga. Η σύγχρονη έρευνα δείχνει πως με την ενσυναίσθηση απολαμβάνουμε μια σειρά από πλεονεκτήματα.

 

Η ενσυναίσθηση προωθεί τα θετικά συναισθήματα, υποστηρίζει τη φυσική μας υγεία και συμβάλει στη συναισθηματική αυτορρύθμιση που συνδέεται με τη χαρά και την επιτυχία. Επίσης, ενδυναμώνει τις κοινωνικές σχέσεις, ενώ καταπολεμά τις προκαταλήψεις και προλαμβάνει τις συγκρούσεις.

 

Το όραμά μου είναι να υποστηρίξω τους ανθρώπους και κυρίως εκείνους που μεγαλώνουν ή εργάζονται με παιδιά, να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθησή τους προς τον εαυτό τους και τους άλλους.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαλεία όπως η Μη Βίαιη Επικοινωνία, το Attachment Parenting και διαφορετικές τεχνικές εξισορρόπησης νου και σώματος.

 

Μάθετε περισσότερα για τα διαθέσιμα εργαστήρια.

 

Λίγα λόγια για μένα

Με αρχικές σπουδές Λογοθεραπείας στην Αγγλία, εργάστηκα σε διεπιστημονικές ομάδες με παιδιά για 18 χρόνια. Στο ρόλο μου, ως Λογοθεραπεύτρια και επιστημονική υπεύθυνη, κύριο ενδιαφέρον και στόχο αποτελούσε πάντα η θέση του παιδιού στην οικογένεια και η σχέση του με τους γονείς.

Δραστήρια και με πολλά ενδιαφέροντα έχω παρακολουθήσει ποικίλα σεμινάρια και εκπαιδεύσεις πάνω στη φυσική ζωή, το σώμα, την ψυχοσωματική υγεία και την σχέση με τον εαυτό και τους άλλους.

Τα τελευταία χρόνια εκπαιδεύομαι στη Μη Βίαιη Επικοινωνία (Center for Nonviolent Communication CNVC)

και παρακολουθώ εντατικά σεμινάρια και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα με κύρια βάση τα Χανιά, προσφέρω διαδικτυακές συνεδρίες πάνω στην Ειρηνική Επικοινωνία σε κόσμο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχω δημιουργήσει την κοινωνική δράση choose empathy και ταξιδεύω κάνοντας εργαστήρια πάνω στην ειρηνική επικοινωνία και την ενσυναίσθηση. Μια από τις αγαπημένες μου δράσεις είναι η εκπαίδευση γονέων και επαγγελματίων που εργάζονται με παιδιά και διαμένουν σε μικρές κοινότητες ή σε απομακρυσμένες περιοχές τις Ελλάδας.